Bridge Pub

Trstenik

Naša priča

Pabovi su svuda u svetu u samom središtu zajednice, oni predstavljaju glavno mesto svih dešavanja, okupljanja, druženja. Pab je mesto koje se posećuje svakodnevno, mesto gde zaposleni znaju vaše ime i uobičajeno piće, mesto na kojem se susrećemo sa prijateljima, ali i strancima, koji posle par pića to prestaju da budu. Sva mišljenja i predrasude se ostavljaju pred vratima paba jer su u pabu svi jednaki i dobrodošli. Opisanu pabsku atmosferu osetićete unutar našeg paba već pri prvom koraku, a svakim sledećim korakom zavolećete sve ono što još naš pab ima da ponudi. Pre svega, autentičnu pabsku atmosferu, originalne kuhinjske ukuse, jedinstvene koktele koje su naši koktel majstori napravili specijalno samo za našu koktel kartu, ljubazne osmehe, jaku i ukusnu kafu, hladno i sveže pivo, uvek dobar provod i zabavu uz kvalitetan bend ili dj-ja. U Bridge Pab-u dobar provod traje tokom cele godine, Vaše je samo da nas posetite i uverite se u to.

Još malo priče ...

 • Kitchen
 • Bathroom
 • Living Room
 • Bedroom
 • Bridge Pub u novom okruženju

  Pri skoro samom kraju ulice ka mostu, u potpuno novom izdanju, nalazi se Bridge Pub… Mesto koje je svojom originalnošću, inovativnošću, kvalitetnom uslugom i ukusnom hranom, prijatnim ambijentom i odličnim provodom, zaslužilo status kultnog mesta u Trsteniku. Naš cilj je da uživate u svakom trenutku provedenom u našem lokalu i da nam se uvek rado vratite
 • Food, drink & friends

  Bašta Bridge Pub-a nalazi se na samoj obali reke Morave i predstavlja oazu mira u samom centru grada. Bašta je napravljena sa idejom da u njoj naši gosti uživaju okruženi prirodom, cvrkutom ptica i obasjani zracima sunca. Naša bašta je savršeno mesto za opuštanje sa porodicom i prijateljima, mesto za stvaranje uspomena, mesto na kojem nastaju vaše omiljene fotografije.
 • Bridge Pub meni

  U kuhinji Bridge Pub-a nastaju ukusi koji se pamte, nastaju specijaliteti koji pariraju vrhunskim svetskim jelima, nastaju unikatna jela čiji je cilj da pomere granice klasičnih recepata i donesu nešto sasvim novo na polju gastronomije u Trsteniku. Naš tim kuvara za vas stvara i sprema specijalitete sa puno pažnje i ljubavi. Uvek smo u potpunosti posvećeni kvalitetu, kvantitetu i prezentaciji datog jela.
 • Dobro došli

  Osoblje Vama na usluzi.

U Trsteniku ste, morate posetiti ...

  Manastir Ljubostinja

  Između dva brda gde vlada tišina i zelenilo, u blizini grada Trstenika, nalazi se ženski manastir Ljubostinja, nadaleko poznat po lepoti i arhitekturi koja retko koga ostavlja ravnodušnim. Manastir Ljubostinja, sa crkvom Uspenja Bogorodice, zadužbina kneginje Milice, podignut je krajem 14. veka. Jedan je od najznačajnijih spomenika moravske škole.I upravo u ovom svetom zdanju sahranjene su kneginja Milica, žena kneza Lazarai monahinja Jefimija, koje su se posle Kosovske bitke ovde zamonašile sa drugim udovicama srpskih vlastelina izginulih u bojevima na Marici i Kosovu polju. Danas je Ljubostinja ženski manastir koji čuva i održava oko pedeset monahinja.Legende kažu da su se knjeginja Milica i knez Lazar upoznali na mestu gde manastir sada stoji. Posle Kosovskog boja, knjeginja Milica povela je sa sobom i Jelenu, suprugu Uglješe Mrnjavčevića gde su se zamonašile i ostatak života provele u molitvi.

   Crkva Svete Trojice

   Crkva Svete Trojice u Trsteniku nalazi se u samo centru grada. Posvećene je Silasku Svetog Duha.Sagradjena je 1900. godine na mestu stare i skromnije crkve, posle dugogodišnje borbe Trsteničana da dobiju crkvu kakva im priliči.Projektant je bio arhitekta Dušan Živanović, jedan od utemiljivača nacionalnog srpskog graditeljstva s kraja 19. veka.Inspirisan manastirima moravske škole, Živanović gradi crkvu u neomoravskom stilu.Hram je jednokupolna gradjevina sa trikonhosom u odnovi. Zidan je od belovodskog peščara, opeke i maltera.Velika je sličnost sa crkvom kralja Milutina u Hilandaru. Fasada je ukrašena po ugledu na Lazaricu: slepim arkadama, rozetama, monoforama, prepletima. Naročito je dobro ukrašen zapadni portal.Neposredno posle izgradje crkve, dodat je i zvonik sa satom, koji dominira gradom i okolinom.U crkvi se čuvaju delovi starog ikonostasa i 1848. godine, dok je novi ikonostas naslikao akademski slikar iz Novog Sada, Voja Trifunović, 1929 1930. godine.Ističu se ikone Blagovesti na carskim dverima, Bogorodica sa Hristom, Tajna večera, Sveta Trojica i druge. Više od sto godina crkva je duhovni stožer grada, naročito za vreme brojnih ratova kada je pružala utočište stanovništvu.

    Stari Most

    Stari čelični drumski most preko reke Zapadne Morave u Trsteniku, izgradjen je davne 1899. godine. Izgradila ga je Bečka firma „IG. GRIDL–WIEN“, sredstvima kraljevine Srbije i narodnim kulukom.U to vreme bio je jedini stalni prelaz preko reke na relaciji od Stalać do Kraljeva.Tokom Prvog svetskog rata, bio je porušen i to miniranjem od strane srpske vojske, oktobra 1915. godine.Popravljen je od 1922–1924. godine, delom ratne odštete, detaljno i generalno je rekonstuisan 1987. godine. Potpuno je uništen i razoren tokom NATO agresije, 30. aprila 1999. godine u 14:10 sati i 1. maja u 13:50, u godini kada je trebalo, septembra meseca da proslavi 100. godina postojanja.